Arto Koivula työsuojeluvaltuutettu

 

koivula_540.jpg

Arto Koivula on työskennellyt Harjavallan tehtaalla vuodesta 1986 ja työsuojeluvaltuutettuna vuodesta 2000. Rooli on muuttunut vuosien aikana pelkästä edunvalvonnasta turvallisuusorganisaation asiantuntijaksi.

Arto työskentelee työsuojeluvaltuutettuna täyspäiväisesti, vaikka laissa ei kokoaikaista valtuutettua tämän kokoisessa yrityksessä edellytetä. Ratkaisun hän kokee oikein hyvänä.

– Työsuojeluvaltuutettuna toimiminen on luottamustehtävä, sillä valtuutettu valitaan henkilöstövaalilla. Haluan olla luottamuksen arvoinen, ja parhaiten se saavutetaan vuorovaikutuksella, Arto Koivula sanoo.

Koivula on kehittämässä työpaikan turvallisuutta myös siten, että hän on mukana henkilöstönedustajana työsuojelua koskevassa päätöksenteossa. Työsuojeluvaltuutetun tehtäviin kuuluvat myös mm. turvallisuustarkastukset, riskikartoitukset, työpaikkaselvitykset ja yleinen valvontatyö.

– On ollut ilo huomata, miten turvallisuusajattelu on muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana. Suojaimia ei enää käytetä pakosta vaan omasta halusta, Arto kertoo.

Työturvallisuutta ei voi koskaan korostaa liikaa. Koko henkilöstölle kuuluvaa ennaltaehkäisyä on mm. vaaranpaikkojen kirjaaminen. Kaikki ilmoitukset tutkitaan ja viat korjataan mahdollisimman nopeasti.

– On tärkeätä muistaa, että yrityksen turvallisuuskulttuuri
perustuu ihmisten käyttäytymiseen, asenteisiin sekä tapaan toteuttaa turvallisuustyötä,
Koivula sanoo.


 

 

arto.jpg