Miina työskentelee laskenta-assistenttina Norilsk Nickelillä

 

miina_540.jpg

Laskenta-assistentti Miina Iso-Ilomäen päivät kuluvat numeroiden ja lukujen parissa nikkelikemikaaleja ja -metalleja valmistavassa Norilsk Nickel Harjavalta Oy:ssä.

Laskentatoimea pääaineenaan opiskeleva kauppatieteiden kandidaatti viihtyy tehtävässään hyvin, sillä työ on käytännönläheistä ja monipuolista.

Laskenta-assistentti soveltaa teoriaa käytäntöön

Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa laskentatoimea pääaineenaan opiskeleva Miina työskentelee Norilsk Nickel Harjavalta Oy:ssä laskenta-assistenttina. Miltei 300 henkilöä Suomessa työllistävä yritys valmistaa nikkelikemikaaleja ja -metalleja teollisuuden käyttöön.

Miina kuuluu noin kymmenhenkiseen taloushallinnon yksikköön ja hänen työpäivänsä kuluvat pitkälti numeroiden ja lukujen parissa.

”Työni koostuu sisäisestä raportoinnista johdolle, käyttöomaisuuskirjanpidosta ja monipuolisista taloushallinnon tehtävistä. Käsittelen laskuja, kerään lukuja eri osastoilta ja seuraan investointeja ja kustannuksia”, Miina luettelee.

”Työssäni tarvitaan ennen kaikkea tarkkuutta eikä kärsivällisyydestäkään ole haittaa. Myös ihmisten kanssa on tärkeää tulla toimeen, sillä olen yhteyksissä eri puolille organisaatiotamme”, hän sanoo.

Miina kertoo, että hänen työnsä rytmittyy erilaisten säännöllisten raporttien ja kuukausittain hoidettavien tehtävien mukaan.

”Tietyistä kiinteistä rutiineista ja niiden määrittämistä aikatauluista on tietysti pidettävä kiinni, mutta muuten voin hyvin pitkälle itse päättää, mitä teen.”

Laskentatoimi sujuu lyhyelläkin matikalla

Kokemäellä kasvanut Miina haki lukion jälkeen opiskelemaan Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikköön. Pääaineeksi valikoitui laskentatoimi tuttavan suosituksesta.

”Ajattelin kokeilla, miltä laskentatoimi tuntuu, ja huomasin pitäväni siitä. En ole matemaattisesti mitenkään erityisen lahjakas ja opiskelin lukiossa lyhyen matikan. Olen kuitenkin pärjännyt opinnoissani hyvin, ja laskentatoimi tuntuu selkeältä ja käytännönläheiseltä”, hän kertoo.

Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle Miina päätyi töihin ensimmäistä kertaa jo pari vuotta sitten kesätöitä etsiessään. Seuraavana jouluna hän pääsi firmaan kiireapulaiseksi ja sen jälkeen työt jatkuivat ostoreskontran puolella. Myös seuraava kesä kului Norilskilla ja nyt hän hoitaa yrityksessä äitiyslomansijaisuutta.

”Viihdyn täällä tosi hyvin. Työkaverit ovat mukavia ja meillä on hyvä tiimihenki. Käymme yhdessä syömässä ja kahvilla, ja päivän mittaan tulee rupateltua muutakin kuin työasioita”, Miina kertoo.

Hän on tyytyväinen saadessaan soveltaa opinnoissaan oppimia asioita käytäntöön ja oppia samalla koko ajan uutta. Se motivoi viemään opintoja loppuun ja kehittymään ammatissa eteenpäin.

 

 

 

Miina Iso-Ilomäki

Katso Teknologiateollisuuden
MyTech-palvelun videot YouTubesta:

Katso video