Tuotteet

Norilsk Nickel Harjavalta Oy valmistaa korkean teknologian nikkelituotteita. Pystymme valmistamaan raaka-aineistamme laadukkaita ja käyttötarkoitusta varten räätälöityjä tuotteita, joihin asiakkaamme ovat tyytyväisiä.

Asiakkaitamme kuuntelemalla ja yhteistyötä heidän kanssaan tekemällä pystymme valmistamaan jatkuvasti korkealaatuisempia nikkelituotteita.

 

Tuoteryhmät

   
 

NIKKELIKATODIT ovat 99,9 % nikkeliä. Tehtaan kokonaistuotannosta katodien osuus on 29 %. Suurimmat asiakkaat valmistavat katodinikkelistä pinnoitteita ja seosmetalleja – erityisesti ruostumatonta terästä.

Nikkelikatodeita käytetään pinnoituskäsittelyissä, jotka vaativat erityistä puhtautta raaka-aineiltaan. Tuotteet toimitetaan joko paloiteltuna tynnyreissä tai kokonaisina levyinä.

  tuote_NN_katodit.jpg
 

NIKKELIBRIKETIT ovat 99,8 % nikkeliä. Tehtaan kokonaistuotannosta brikettien osuus on 58 %. Nikkelibrikettejä käytetään muun muassa ruostumattoman teräksen valmistukseen. Se kestää hyvin mekaanista kulutusta ja soveltuu siksi hyvin kuljetettavaksi irtonaisena autokuormittain tai pakattuna suursäkkeihin.

  tuote_NN_briketit.jpg
 

NIKKELIKEMIKAALIEN – nikkelisulfaatin, nikkelihydroksidin ja nikkelihydroksikarbonaatin – yhteisosuus nikkelinä tehtaan kokonaistuotannosta on 13 %.

   
 

NIKKELISULFAATTI on noin 22 % nikkeliä. Sitä valmistetaan samasta raaka-aineesta kuin varsinaiset nikkelimetallituotteet. Nikkelisulfaatille tunnusomaista ovat korkea puhtausaste sekä vesiliukoisuus. Sulfaattia käytetään paljon sähköpinnoitukseen juuri vähäisten epäpuhtauksien vuoksi. Myös eloksoidun alumiinin värjäämisessä käytetään nikkelisulfaattia.

 

NN_sulfidiruuvi.jpg

 

NIKKELIHYDROKSIDI on noin 62 % nikkeliä. Sitä toimitetaan asiakkaille säkeissä, ja sen käyttökohteena on ennen kaikkea akkuteollisuus.

  tuote_NN_hydroksidi.jpg

 

NIKKELIHYDROKSIKARBONAATTI sisältää 40 – 50 % nikkeliä. Sitä valmistetaan samasta raaka-aineesta kuin varsinaiset nikkelituotteet. Korkean puhtausasteen tuote ei ole vesiliukoista. Sitä käytetään ruostesuojaukseen sekä elektroniikka- ja kemianteollisuudessa.

KOBOLTTISULFAATTIA on tuotettu Norilsk Nickel Harjavallan tehtaalla vuodesta 2014 alkaen. Kobolttisulfaatti on nikkelituotannon sivutuote, jota käytetään muun muassa ladattavien akkujen valmistukseen, renkaiden sideaineena, rehujen lisä- ja hivenaineena.

  tuote_NN_hydroksikarbonaatti.jpg
 

AMMONIUMSULFAATTI on nikkelintuotannon sivutuote, jota käytetään lannoitteena tai erikoislannoitteiden raaka-aineena.