Suurteollisuuspuisto

Harjavallan Suurteollisuuspuisto on noin 300 hehtaarin tehdasalue Kokemäenjoen varrella. Suurteollisuuspuiston synty alkoi jo vuonna 1944, kun Outokummun kuparisulatto siirrettiin kansallisista turvallisuussyistä Imatralta Harjavaltaan.

Kaksi vuotta myöhemmin sulaton naapuriin nousi rikkihappotehdas, joka tuotti kuparisulaton kaasuista raaka-ainetta lannoitetuotannolle. Vuosikymmentä myöhemmin laajenevan puiston alueella aloitettiin metallisen nikkelin ja pian myös alumiinipohjaisten kemikaalien tuotanto.

Suurteollisuuspuiston alueella toimii nykyään toistakymmentä yritystä, joissa työskentelee yhteensä yli tuhat henkilöä. Heistä nikkelin valmistus työllistää n. 500. Yritykset ovat merkittäviä metallurgian, kemianteollisuuden ja prosessienergian hyötykäytön osaajia sekä näitä toimintoja tukevien alojen eritysosaajia. Tämän lisäksi alueella liikkuu yli sadan alihankkijayrityksen työntekijöitä.

Suurteollisuuspuiston yritysten perusarvoihin kuuluu tulevaisuuden vastuullinen rakentaminen turvallisuutta, henkilöstöä sekä ympäristöä ajatellen. Kestävään kehitykseen kuuluu myös uusien ja parempien toimintatapojen etsiminen. Osaamisemme on yhdistelmä asiantuntemusta ja tavoitteellista toimintaa yhteiseksi parhaaksi.

2000-luvulla Harjavallan tehdasalueelle otettiin käyttöön nykyinen nimi, Suurteollisuuspuisto.

Suurteollisuuspuiston kotisivut: www.suurteollisuuspuisto.com »

Suurteollisuuspuisto_uusi.jpg

Suurteollisuuspuistossa työskentelee yli tuhat henkilöä.